Primera
0

Racing iznenadio Osasunu, Athletic sve bliže vrhu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Racinga upisali su prvu gostujuću pobjedu nanijevši prvi domaći poraz Osasuni, dok je Athletic u Bilbau razbio Levante s 3-0 u 18. kolu Primere.

Ekipa Osasune, koja je do nedjeljnih utakmica držala petu poziciju, neugodno je iznenadila vlastite navijače porazom od sastava iz donjeg dijela prvoligaškog društva, Racinga.

Igrači iz Santandera slavili su s 2-0, a oba gola postigli su s bijele tačke. U oba navrata siguran realizator bio je Stuani. U dvoboju ekipa koje se bore za pozicije koje vode u evropska takmičenja Athletic je u Bilbau visoko porazio Levante koji nakon sjajnog starta u sezonu ipak posustaje.

U zadnjih pet utakmica doživjeli su tri poraza, dok je u istom razdoblju baskijska ekipa pod vodstvom argentinskog trenera Marcela Bielse neporažena. Amorebieta je načeo goste u 11. minuti, a za miran odlazak na odmor pobrinuo se Llorente u 41. minuti.

Konačan rezultat postavio je San Jose u 89. minuti, nekoliko trenutaka nakon što je iskusni Juanfran u redovima Levantea u istoj minuti dobio dva žuta kartona i ostavio ekipu s igračem manje.

Kasnije igraju Sporting iz Gijona i Malaga, te Barcelona i Betis.

Primera, 18. kolo: Osasuna – Racing Santander 0-2 (Stuani 38-11m, 71-11m)Athletic Bilbao – Levante 3-0 (Amorebieta 11, Llorente 41, San Jose 89)

Redoslijed:

  1. Real Madrid 46,
  2. Barcelona 38 (-1),
  3. Valencia 34,
  4. Levante 30,
  5. Athletic Bilbao 26,
  6. Osasuna 26...
  7. Racing Santander 20