Serie A
2

Quagliarella s dva lijepa pogotka odveo Juve do pobjede

Totalsport
Fabio Quagliarella
Fabio Quagliarella
Nogometaši Juventusa održali su stopostotni učinak i nakon 4. kola talijanske Serije A. Na Juventus Areni je s 2-0 pao inače za torinski sastav vrlo neugodni Chievo.

Uoči ovog kola, Juve nije slavio u posljednjih pet prvenstvenih okršaja s Chievom! U prvih sat vremena igre izgledalo je kao da bi gost još jednom mogao biti koban za Juventus, no tada je na scenu stupio 29-godišnji Fabio Quagliarella.

Najprije je nakon kornera Emanuelea Giaccherinija pogodio iz "letećeg" voleja u 64. minuti, a potom je, svega četiri minute nakon prvog, postigao drugi pogodak na susretu za konačnih 2-0. Asistirao mu je Kwadwo Asamoah, a Quagliarella se sjajno otresao svog čuvara i vrlo elagantno pogodio s nekoliko metara pored golmana Chieva.

Juve je tako i nakon četiri kola ostao stopostotan, te s utakmicom više od Napolija, Lazija i Sampdorije (koji su također na stopostotnom učinku) predvodi prvenstvenu tabelu Serije A.

U drugom, vrlo zanimljivom susretu, Parma i Fiorentina podijelili su bodove odigravši 1-1, uz dva promašena jedanaesterca, po jedan sa svake strane. Poveli su gosti eurogolom Facunda Roncaglije u 20. minuti prvog dijela utakmice. Argentinac je s otprilike 27, 28 metara, malo s desne strane, pogodio suprotni gornji kut Parmina gola.

Jaime Valdes imao je priliku izjednačiti na domaćine u 56. minuti susreta, ali je bio neprecizan s bijele tačke. Dvije minute prije isteka 90. minute Fiorentina je dobila priliku potvrditi pobjedu s bijele tačke, ali je ovoga puta neprecizan bio Stevan Jovetić.

Kazna je stigla u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je dosuđen i treći penal na susretu, ponovno za Parmu. Ponovno je Valdes preuzeo odgovornost na sebe, te je ovoga puta zakucao loptu za konačnih 1-1.

 Serie A, 4. kolo:

Juventus - Chievo 2-0 (Quagliarella 64, 68) Parma - Fiorentina 1-1 (Valdes 90+3-11m / Roncaglia 20)

Redoslijed: 1. Juventus 12, 2. Napoli 9 (-1), 3. Lazio 9 (-1), 4. Sampdoria 9 (-1), 5. Fiorentina 7...