Duel drugog pretkola
146

Pun stadion i sjajna atmosfera: Navijači Zrinjskog priredili i koreografiju u meču Lige prvaka

D. P.
Mostarce će navijači nositi u današnjem meču (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog od 21 sat igraju meč drugog pretkola Lige prvaka protiv Slovana iz Bratislave, a i ovoga puta u Mostaru je sjajna atmosfera i veliki broj navijača bodri Plemiće u novoj evropskoj avanturi.

Zrinjski je prošle sedmice uz mnogo sreće prošao armenski Urartu u prvom pretkolu Lige prvaka. Tom prilikom stadion Pod Bijelim Brijegom ispunjen je do posljednjeg mjesta, a tako je i večeras.

Na mostarski stadion večeras je stigla ekipa Slovana iz Bratislave (Slovačka), koja je mnogo opasnija i etabiliranija od Urartua, tako da će Mostarcima trebati znatno bolja predstava od one iz prvog pretkola. Također, Mostarci žele i osvetu jer je prošle godine upravo Slovan završio evropski put Zrinjskog u borbi za grupnu fazu Konferencijske lige.

Zrinjski večeras ima veliku podršku s tribina. Ako je vjerovati uvodnim kadrovima koje je snimio reporter portala Klix.ba sa stadiona, Plemiće će večeras nositi pjesma domaćih navijača koji su ispunili tribine.

Prvak Bosne i Hercegovine prije tri dana saopćio je kako su sve ulaznice rasprodate. Ulazi na stadion otvoreni su od 19 sati, a u Mostaru u pojedinim ulicama zatvoren je saobraćaj od 18 sati.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Nakon što je počela utakmica, najvatreniji navijači Zrinjskog priredili su i koreografiju sa crveno-bijelim trakama i balonima.

Ukoliko prođe ekipu Slovana, Zrinjski će najmanje imati zagarantovan ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige, što bi bio historijski uspjeh bh. nogometa. Također, imao bi šansu nastaviti svoj progres u Ligi prvaka, a već je poznato na koga bi tu Zrinjski išao, a to je bolji iz dvomeča Sheriff Tiraspol (Moldavija) - Maccabi Haifa (Izrael).