Le Championnat
0

PSG uzeo tri boda kod Dijona s igračem manje

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometaši Paris St. Germaina su nakon svoje utakmice 27. kola francuskog Le Championnata podebljali prednost na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirani Montpellier. Parižani sada imaju četiri boda više.

No, Montpellier ima za odraditi svoju večernju utakmicu protiv Caena, a PSG je svoj nedjeljni posao obavio odlično: slavili su kod Dijona 2-1. Do tri boda je PSG došao igrajući s igračem manje. U 41. minuti je zbog grubog starta pocrvenio Sissoko i to pri rezultatu 0-0.

Odmah početkom drugog dijela, u 49. minuti, Tiene je doveo PSG u vodstvo, koje je bilo anulirano u 76. minuti kada je za domaćina strijelac bio Paulle. I kada se očekivalo da će Dijon, klub s dna tabele, uzeti bod favoriziranom gostu pogodio je u 90., na asistenciju Meneza, Gameiro, koji je u igru ušao kao džoker samo deset minuta prije ključnog pogotka.

U drugoj su utakmici Rennes i Auxerre remizirali 1-1, a gostima je to bio peti remi u zadnjih šest utakmica. I dalje je Auxerre nisko, na pretposljednjem mjestu, a na životu ih drži Kenijac Dennis Oliech. Postigao je prvi pogodak na utakmici (10. minuta), odnosno, deveti od 33 Auxerrea ove sezone. Do kraja je domaćin uspio izjednačiti preko Brahimija (66. minuta), ali do tri očekivana boda ipak nije došao.

 Le Championnat, 27. kolo:

Dijon - PSG 1-2 (Paulle 76 / Tiene 49, Gameiro 90) Rennes - Auxerre 1-1 (Brahimi 66 / Oliech 10) Montpellier - Caen (kasnije)

Redoslijed: 1. PSG 58, 2. Montpellier 54 (-1), 3. Lille 47, 4. St. Etienne 46, 5. Rennes 44..., 18. Dijon 27, 19. Auxerre 24...