Le Championnat
0

PSG i Montpellier minimalno, Lyon u samom finišu do tri boda

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U 21. kolu francuske nogometne lige vodeći PSG je s minimalnih 1-0 slavio na gostovanju kod Bresta, dok je Lyon teškom mukom na Gerlandu svladao Dijon s 3-1.

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti upisao je i četvrtu uzastopnu pobjedu na klupi PSG-a otkako je krajem prošle godine sjeo na nju. Parižanima je minimalnu pobjedu u gostima kod dosada neporaženog na svom travnjaku Bresta donio srbijanski nogometaš Milan Biševac na samom početku susreta.

Bio je to ujedno i prvijenac Biševca za PSG, a za isti mu je asistirao Christophe Jallet u 6. minuti prvog dijela. Ostatak utakmice protekao je u podjednako kvalitetnoj igri s obje strane. Obje su momčadi uputile jednak broj udaraca prema suparničkim vratima (13), a PSG je imao blagu premoć u posjedu lopte sa 57-43.

PSG je pobjedom ostao na tri boda od Montpelliera koji je također s minimalnih 1-0 slavio na gostovanju kod Nice. Strijelac jedinog pogotka, a ujedno i gola kojim je Montpellier ostao u priključku za PSG-om, bio je Olivier Giroud u posljednjoj minuti utakmice. Gosti su i puno ranije trebali stići do pogotka s obzirom na omjer pokušaja udarca prema okviru suparničkih vrata (9-2).

Lyon se kasnim pogocima Bafetimbija Gomisa i Alexandrea Lacazette spasio od prosipanja dva boda na svom Gerlandu protiv iznimno lošeg gosta – Dijona.

Poveo je Lyon već u 8. minuti preko Jeremyja Brianda kojeg je poslužio Michel Bastos. S tih 1-0 se otišlo na predah, ali i sa 73.7 posto posjeda lopte u korist domaćeg sastava.

U nastavku je nakon svega 16 minute igre Younousse Sankhare poravnao na 1-1 čime je utišao domaće navijače. "Muk" na tribinama trajao je do 82. minute kada je svoj 652-minutni golgeterski post prekinuo Bafetimbi Gomis svojim osmim pogotkom sezone. U posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice Lacazette je postavio konačnih 3-1. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije konkurirao za sastav Lyona.

Pobjedom je Lyon skočio na treće mjesto, ali možda samo nakratko s obzirom da četvrtoplasirani Lille ima utakmicu manje koju će odigrati tokom subotnje večeri protiv St. Etiennea.

Le Championnat, 21. kolo:

Lyon - Dijon 3-1(Briand 8, Gomis 82, Lacazette 90 / Sankhare 61) Brest - PSG 0-1 (Biševac 8) Nice - Montpellier 0-1 (Giroud 90) Toulouse - Caen 1-0 (Riviere 35) Auxerre - Nancy 1-3 (Cisse 81 / Mollo 68, Niculae 69, 78) Lorient - Sochaux 1-1 (Romao 63 / Bakambu 80)