Revanši osmine finala Lige prvaka
0

PSG namjerava dokrajčiti Valenciju, Celtic u nemogućoj misiji u Torinu

Klix.ba
Igrači PSG-a na treningu (Foto: AFP)
Igrači PSG-a na treningu (Foto: AFP)
Večeras su na rasporedu dva uzvratna susreta osmine finala nogometne Lige prvaka, a sastaju se PSG i Valencia te Juventus i Celtic.

Pažnja nogometne javnosti će vjerovatno u većoj mjeri biti okrenuta ka susretu PSG-a i Valencije s obzirom da je rezultat iz prvog susreta 2:1 u korist francuske ekipe, dok je u drugom duelu Juventus ubjedljivo savladao Celtic u gostima rezultatom 3:0. S obzirom na to, susret u Parizu će po svemu sudeći biti znatno interesantniji od onog u Torinu.

PSG - Valencia

PSG je u grupnoj fazi Lige prvaka na domaćem terenu upisao sve tri pobjede, a u prvom susretu osmine finala je na Mestalli savladao Valenciju rezultatom 2:1. Francuska ekipa namjerava pobjedom riješiti pitanje četvrtfinaliste u ovom duelu, ali svog protivnika mora respektovati jer Valencia nije izgubila u posljednjih osam susreta odigranih u Francuskoj.

Kako bi ostala u takmičenju, Valencia mora prekinuti niz od 22 utakmice bez poraza koje PSG ima u evropskim takmičenjima još od 2006. godine. Da li će Šišmiši u tome uspjeti ili će PSG iskoristiti stečenu prednost, ostaje da se vidi.

Juventus - Celtic

Juventus je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka savladao Celtic na gostujućem terenu s visokiih 3:0. Stara dama je jednom nogom u četvrtfinalu, ali se svakako ne smije opustiti jer Celtic nema šta izgubiti.

Obje utakmice se igraju s početkom u 20:45 sati.