Osmina finala Lige prvaka
0

VIDEO / Juventus bolji od Celtica, PSG savladao Valenciju

Piše: N. J.
Radost igrača Juventusa (Foto: AFP)
Radost igrača Juventusa (Foto: AFP)
Prve dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka odigrane su večeras. Gostujuće pobjede su ostvarili Juventus i PSG.

Celtic - Juventus 0:3

Nogometaši Juventusa u ovaj meč su ušli kao favoriti i tu su ulogu večeras i opravdali. Došli su po dobar rezultat i to su i ostvarili. Prednost Italijanima donio je Matri već u 3. minuti i taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Bilo je nedoumica je li strijelac vodećeg gola za Juventus Matri ili Marchisio koji je zakucao loptu u mrežu nakon što ju je jedan igrač Celtica, kako se ispostavilo, vratio iza gol linije, te je gol pripisan Matriju.

U nastavku, Marchisio se ipak uspio upisati u strijelce te je u 77. minuti pogodio za 0:2. Konačnih 0:3 postavio je Mirko Vučinić u 83. minuti. Tako Juventus uoči revanša u Torinu ima veliku prednost i praktično je osigurao prolaz među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka već nakon prvog meča.


CEL0-2JUV by Samuyamismo
Ibrahimović je zaradio crveni karton u finišu utakmice (Foto: AFP)
Ibrahimović je zaradio crveni karton u finišu utakmice (Foto: AFP)
Valencia - PSG 1:2

Dobru utakmicu na stadionu Mestalla odigrali su Valencia i PSG, s tim što je sastav Carla Ancelottija u prvom poluvremenu bio bolji rival, a dobru igru krunisali su sa dva gola u tom dijelu igre.

Igrala se deseta minuta kada je Lavezzi prošao u 16-erac domaćina, a potom preciznim udarcem pogodio mrežu golmana Guaite. U finišu prvog dijela prednost Parižana udvostručio je Pastore, te se na odmor otišlo uz rezultat 0:2.

U nastavku Francuzi su nastavili sa dobrom igrom i stvarali su šanse, te je gol domaćina bio ugroženiji nego njihov.

Ipak, Valencia je uspjela smanjiti zaostatak u posljednjim trenucima susreta. Rami je pogodio u 90. minuti za konačnih 1:2, a stvari je za francuski tim dodatno zakomplikovao Zlatan Ibrahimović koji je nakon primljenog gola zaradio direktan crveni karton i neće igrati u revanšu.