Spektakl u Španiji
253

PSG izbacio Barcelonu iz Lige prvaka, igrat će u polufinalu protiv Borussije

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Barcelone ukupnim rezultatom 6:4. U prvom duelu slavila je Barcelona sa 3:2, a večeras je u Kataloniji bilo 4:1 za PSG.

Utakmica je odlično počela po Barcelonu budući da su poveli već u 12. minuti. Mladi 16-godišnji Yamal je sjajno probio po desnoj strani, a onda uposlio Raphinhu koji iz blizine zakucava za 1:0. Nakon pola sata igre Barcelona je ostala s igračem manje nakon što je Araujo dobio crveni karton jer je s leđa srušio igrača koji je bio u izglednoj šansi da postigne gol.

PSG je potom krenuo žestoko, a pet minuta prije odlaska na odmor stigli su do izjednačenja. Barcola je probio po lijevoj strani i uputio oštar centaršut. Lopta dolazi do Dembelea na drugoj stativi koji pogađa mrežu svog bivšeg kluba. Na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.

Odbrana Barcelone izdržala je tek devet minuta pritiska u drugom poluvremenu. Hakimi je dodao Vitinhu koji s 20-ak metara silovito pogodio za preokret. Dvije minute kasnije Barcelona je ostala bez trenera jer je Xavi dobio crveni karton zbog prigovora.

Pola sata prije kraja susreta PSG je uvećao vodstvo na 3:1, a strijelac je bio Mbappe koji je sigurno realizovao penal. Barcelona je potom imala nekoliko prilika za povratak u meč, ali Mbappe je u 89. minuti zabio za konačnih 4:1 i prolaz PSG među četiri najbolje ekipe Evrope.

PSG će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Borussije iz Dortmunda koja je večeras izbacila Atletico.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - PSG 1:4 (Raphinha 12' - Dembele 40', vitinha 54', Mbappe pen. 61', 89')