Liga prvaka
55

PSG i Di Maria uništili Real, Juventus u 90. minuti prokockao pobjedu kod Atletica

N. K.
PSG - Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a razbili su na Parku Prinčeva u okviru prvog kola Lige prvaka ekipu Real Madrida rezultatom 3:0 i tako još više produbili krizu Kraljeva.

U elementu je bio bivši igrač madridske ekipe Di Maria koji je postigao prva dva gola na večerašnjoj utakmici. Prvo je načeo Real na asistenciju Bernata, a onda je iskoristio dodavanje Gueyea te udvostručio prednost Parižana. Ujedno je 2:0 i bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se igra malo primirila, a tačku na veliku pobjedu PSG-a stavio je Meunier na još jednu asistenciju odličnog Bernata.

Sjajan meč odigrali su u Madridu Atletico i Juventus, a on je na kraju okončan neriješenim rezultatom 2:2. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je zato nastavak meča ponudio prava uzbuđenja. Prvo je Cuadrado na asistenciju Higuaina doveo goste u vodstvo, a Matuidi je u 65. minuti iskoristio dodavanje Alexa Sandra i udvostručio prednost.

Nadu za Atletico donio je Savić kojem je asistirao Gimenez, a konačnih 2:2 postavio je Herrera u 90. minuti.

Lokomotiv iz Moskve pobijedio je u Leverkusenu ekipu Bayera rezultatom 2:1, dok je Manchester City ostvario sigurnu pobjedu 3:0 u gostima kod Šahtjora.