Nogomet
10

Prvijenac Vrančića u remiju Darmstadta, Bičakčićev Hoffenheim slavio protiv Wolfsburga

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 26. kolu Bundeslige Darmstadt je na svom terenu remizirao sa Augsburgom (2:2), a prvijenac u dresu domaćina postigao je Mario Vrančić.

Povremeni bh. reprezentativac Vrančić u strijelce se upisao u 12. minuti susreta i tako postigao prvi pogodak od dolaska u Darmstadt proteklog ljeta. Vrančiću je ovo bio 14. nastup u Bundesligi za Darmstadt, a nastupio je i u tri meča DFB-Pokala.

Vodstvo domaćeg tima udvostručio je Wagner u 40. minuti. Gosti su smanjili na 2:1 u 63. minuti preko Feulnera, a do izjednačenja su stigli u 89. minuti golom Finnbogasona iz penala.

Vrančić je na terenu proveo 81. minutu, a onda ga je zamijenio Gorka.

Novi nastup za Hoffenheim zabilježio je bh. reprezentativac Ermin Bičakčić. Tim iz Sinsheima pobijedio je ekipu Wolfsburga, a junak je bio reprezentativac Hrvatske Andrej Kramarić koji je u trećoj minuti postigao gol za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:0.

Domaći tim je imao sjajnu šansu da sigurnije uđe u završnicu meča, ali je Volland promašio penal u 57. minuti.

Koln je golovima Bittencourta (43' i 61') rezultatom 2:0 slavio protiv Hannovera, dok je Borussija M'Gladbach slavila protiv Frankfurta, a strijelci su bili Stindl (36'), Raffael (53') i Dahoud (79').

Čak šest golova viđeno je u sudaru Ingolstadta i Stuttgarta (3:3). Domaći tim je poveo golom Hartmana u četvtoj minuti, da bi samo pet minuta kasnije izjednačio Kostić. Zatim, Igolstadt golovima Leckiea (56') i Lazcano (61') ponovo dolazi do prednosti, ali su se gosti vratili preko Ruppa (79') i Didavija (penal, 84').

Bh. reprezentativac Toni Šunjić ušao je s klupe u 54. minuti umjesto Niedermeiera. Ovo je bio ukupno 15. meč Šunjića za Stuttgart u ligi, ali i prvi nastup nakon pet uzastopnih ligaških mečeva koje je proveo na klupi.

Tabela: