Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio sam na istoku koji nije imao stolice, bilo je bar 40 000 gledalac, stolice su bile samo na zapadnoj tribini! Sem po prvoj istoriskoj pobijedi, pamtit cu prepucavanje hordi i manijaka kao da igraju zeljo i sarajevo!
Najezim se kad se sjetim, prva utakmica na koju me stari odveo i to bas talijani i bas prva poslijeratna.
Kao da je juce bilo. Ja isao u masinsku skolu, talijani bili u holiday in-u, imam sve potpise igraca italije otad prodje 36 bajarama....
Meni je zalosno da smo mi utakmice prije 20-tak godina igrali pred 30-40 hiljada ljudi dok smo bili niko i nista,a danas kao neka sila i igramo pred pisljiv 10 hiljada +VIP magarci,a i ovih 10 hiljada sto se okupi,od toga je 1hiljada pravih navijaca ostalo su sminkeri koji dolaze da bi objavljivali statuse na fb kako se nalaze na tekmi i slikali se,i 90% tekme proveli na smart-FONOVIMA
NIsu "zmajevi" nego LJILJANI !!!
bas tako. tad smo bili ono sto i jesmo. a sada kreiramo neke nove nadimke, nove navijace i nove zastave.....sa himnom gdje svi sute...nazalost.
Zastava sa šest zlatnih bosanskih ljiljana, himna jedna si jedina, igrači ljiljani, navijači gazije.... Sad sve nešto moderno(čitaj stranjsko), lafo zajedničko, šutimo na himnu kao da nam je država umrla, sve zbog uvlačenja srbima i hrvatima, zastava obična karikatura koju nam je nametnu nekakv trećerazredni evropski činovnik...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
suze mi krecu kad se sjetim...nismo imali neke uspjehe ali smo imali zastavu, himnu i jedan ponos kakav nikad vise nismo stekli. Bodrila ih je druga publika. Bio je to obican narod. U jaknama se dolazilo. Ali se bodrilo. Bile su to GAZIJE na tribinama. i svi su bili GAZIJE. Ne kao danas 200 grupacija. A svaka misli da je ona prava. A nije ni jedna!
otkud ti to da se ja cudim sto srbi i hrvati ne navijaju???? to je njihova stvar. ko hoce da navija nek navija...ko nece, nek ne navija...trebao bih znati da imamo dovoljno navijaca. Ne shvacam zasto se svako vraca opet na tu temu. I u Hrvatskoj a pogotovu u Srbiji ima i bosnjaka i ostalih. Kako oni da navijaju za reprezentaciju ciji navijaci skandiraju "....spremni" odnosno koji imaju himnu u kokoj se sponinje islkjucivo srpski narod. To je tabu-tema. A ovamo cim se spomene nesto sto se ne moze prevesti na tri jezika odmah se prica o nakvoj "islamizaciji"......lako je gledati tudje. Ali svoje pogledati, to cini covjeka! ;)
Da si pametan trebao bi se čuditi. Zar nebi bilo lijepo da kosevo bude krcato svaku tekmu. Da ste se od pocetka normalnije postavili danas bi cijela Bosna navijala za jednu a ne za tri reprezentacije.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Hvala Italiji sto su dosli kad niko nije htio.
Uvijek smo sa Italijanima imali fer i korektne odnose, neke nase fudbalske skole imaju saradnje sa italijanskim akademijama fudbala.
Bio sam na ovoj tekmi, fakat kolko vremena prodje :-)