Nogomet
30

Prvi strijelac češke lige Aidin Mahmutović: Želim postići što više golova

Piše: Edin Isanović
Aidin Mahmutović prvi strijelac češke lige
Aidin Mahmutović prvi strijelac češke lige
Aidin Mahmutović, napadač Teplica trenutno je prvi strijelac češke lige. Na lidersko mjesto probio se hat-trickom u 5. kolu kada je njegov tim pobjedio Slaviju iz Praga u gostima sa visokih 7:0. Bh. nogometaš postigao je četiri pogotka u pet odigranih utakmica. U okršaju sa Slavijom pogađao je tako vješto, majstorski.

Mahmutović za Klix.ba naglašava kako su Teplice dobro startale u novoj sezoni. Ipak, priznaje da nisu očekivali visoku pobjedu u posljednjem prvenstvenom dvoboju.

"Mi svaku utakmicu idemo na tri boda. Tako je bilo i u sudaru sa Slavijom. Uvijek želim da dajem golove i na taj način pomažem ekipi. Nekoliko puta bio sam blizu hat-tricka, a ovo je prvi put da sam postigao tri pogotka u jednoj utakmici. Sretan sam zbog toga, kako ne bih bio", kaže Mahmutović.

Napominje kako svake sezone želi postići što više golova.

"Trenutno sam prvi na listi strijelaca, nadam se da ću imati sreće i da ću biti u vrhu kao i uvijek. Tim trenutno igra dobro, stanujemo u vrhu tabele. I prošle sezone smo imali skoro identičnu ekipu,a borili smo se za opstanak. Nismo dobro otvorili sezonu, jer smo tada u devet kola imali samo jednu pobjedu. Nismo se znali nositi sa pritiskom. Sada se nalazimo tamo gdje realno trebamo biti. Nadam se da će tako i ostati“, potcrtava Aidin.

Na pitanje da li nakon sjajnih nastupa stižu ponude drugih klubova, odgovara:

"Nekoliko posljednjih godina kada se završi polusezona ili sezona govori se o mom odlasku, ali naš predsjednik postavi visoku cijenu što bude jadan od problema. Tako ja uvijek ostanem u Teplicama".

Naglašava kako prati utakmice bh. nogometne reprezentacije. Vjeruje da Spahić i saigrači neće imati većih problema u dvomeču sa Slovačkom.

"Mislim da ćemo ih pobijediti u obje utakmice".

O eventualnompozivu u državni tim kaže.

"Čovjek treba biti realan, mi imamo dva vrhunska napadača - Džeku i Ibiševića. Ja igram na toj poziciji. Teško je biti bolji od njih,a ja ću se truditi da postižem što više. Možda nekada nešto i bude od toga“, zaključio je Mahmutović.