Izašli na slobodu
102

Prvi dio Dinamovih navijača stigao u Zagreb nakon što su pušteni iz grčkih zatvora

N. K.
Dio navijača pušteno na slobodu (Foto: Matija Habljak/Pixsell)
Dio navijača pušteno na slobodu (Foto: Matija Habljak/Pixsell)
Dio pripadnika navijača Bad Blue Boysa iz grupe osumnjičenih za učestvovanje u krvavim augustovskim huliganskim neredima u Atini, gdje je smrtno stradao jedan navijač AEK-a, stigli su danas u Zagreb.
Sud je usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca pa su tako pušteni na slobodu, javljaju hrvatski mediji.

Morali su položiti kauciju prije napuštanja Grčke, a onda im se, kako je potvrdio hrvatski premijer Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Najavljivalo se da će po njih biti poslati posebni avioni, ali su osumnjičeni iz prve grupe koja je izašla na slobodu doputovali do Zagreba u vlastitom aranžmanu.

Huligani su jučer nakon procedure u policijskoj stanici bili prebačeni u prihvatni centar za strance, da bi tokom noći bili odvedeni na aerodrom.

Prije nego je sud donio odluku svi osumnjičeni BBB-i još su jednom ispitani, a dobili su priliku da dopune odbrane nakon što su provedena vještačenja noževa i ostalih predmeta.

Sud im je odredio kauciju u visini od 1.000 do 2.500 eura te su oni u zamjenu morali obećati da se neće skrivati te da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.