Nogomet
0

Prometno na Tušnju: Otišli Redžepi i Jusufbašić, stigli Bajraktarević i Aničić

Piše: D. Brkić
Kako se približava start nove sezone u BHT Premijer ligi BiH tako na tuzlanskom Tušnju postaje sve prometnije. Poslije odlazaka Sulejmana Krpića, Jasmina Moranjkića i Adnana Hadžića, jučer su novog-starog premijerligaša napustili Haris Redžepi i Sabahudin Jusufbašić.

"Nisam postigao dogovor s upravom te sam uzeo ispisnicu i tražim novi klub“, izjavio je Redžepi, koji je u minuloj polusezoni bio glavna poluga ekipe koji je trenirao Miroslav Ćiro Blažević.

Sabahudin Jusufbašić, koji je prošle zime došao iz Veleža, karijeru će nastaviti u Travniku. Zanimljivo, Sloboda će u 1. kolu igrati baš sa Travničanima na stadionu Pirota.

Kada je riječ o pojačanjima u Slobodu su pristigli Muhamed Mujić, Darko Mitrović i Igor Radovanović, a uprava kluba jučer je dogovorila saradnju sa Semirom Bajraktarevićem, igračem Čelika iz minule dvije sezone.

Također, na Tušanj je došao i napadač Igor Aničić, koji je svojevremeno igrao za Leotar, Zrinjski te klubove iz Srbije, a posljednja destinacija bila mu je kazahstanska Astanta. U narednim danima znat će se da li će ovaj provjereni igrač pojačati napad crveno-crnih.