Bura na Koševu se ne stišava
0

Pročitajte tekstove zbog kojih je UO FK Sarajevo podnio ostavke

Piše: A. Karadža
Možete li povjerovati da je neko ko obavlja javnu funkciju u našoj zemlji podnio ostavku zbog novinskog teksta? E pa vjerujte, jer su svi članovi UO FK Sarajevo, osim Maida Delića, na čelu sa predsjednikom Amirom Rizvanovićem podnijeli ostavku zbog kritičkih tekstova objavljenih u magazinu Bordo Fan. Portal Sarajevo-x.com prenosi tekstove objavljene u Bordo Fanu.

Kako se navodi u obrazloženju ostavke Amira Rizvanovića, on je duboko razočaran odnosom navijačkih grupa prema FK Sarajevo, Upravi, zaposlenim, stručnom štabu i nogometašima, zbog čega je podnio ostavku na funkciju predsjednika UO kluba.

"Razočarenje je kulminiralo poslije objave prvog broja magazina navijača FK Sarajevo Bordo Fan", navodi se u ostavci Rizvanovića.

Zaista je gotovo nemoguće povjerovati da su dva teksta uspjela otjerati gotovo kompletnu upravu FK Sarajevo zajedno sa direktorom kluba Edinom Prljačom, sportskim direktorom Edimom Hadžialagićem i trenerom Mirzom Varešanovićem.

Ovo djeluje još nevjerovatnije ako znamo da je Varešanović odlučio napustiti klupu Sarajeva baš nakon teksta u Bordo Fanu, prethodno ignorišući skandiranja većine navijača sa zapada, istoka i sjevera stadiona Koševo na utakmicama protiv Olimpica i Željezničara.

Ako je UO FK Sarajevo u ovom sastavu radio za dobrobit kluba, kako sami navode, onda su trebali ostati imuni na bilo kakvu vrsta prozivanja i nastaviti sa projektom rehabilitacije kluba, a ne se ponašati kao "uvrijeđene mlade" već nakon prvih ozbiljnijih kritika na njihov rad, bez obzira od koga dolazile.

Rizvanović je u svom obraćanju javnosti naveo nekoliko stvari koje je UO u ostavci učinio tokom petomjesečnog mandata i koje su pozitivne, ali su svi ljubitelji bordo kluba to i očekivali od ljudi koji su sjeli na užarene stolice u Titovoj 38b. Navijači nikada nisu zamjerali UO rad na finansijskom konsolidiranju kluba, već isključivo na premještanju Nihada Baljka na novu poziciju i neprihvatanju ostavke Mirze Varešanovića.

Dva teksta u prvom broju magazina Bordo Fan su sitnica naspram kritika sa kojim se suočavaju uprave klubova u okolnim zemljama, da dalje ne idemo, pa ih to ne tjera tako lako sa pozicija na kojima se nalaze i zato je teško vjerovati kako je to uzrok njihovih ostavki.

Da dušu ne griješimo, možda su zaista i otišli zbog tekstova u Bordo Fanu, ali onda možemo samo poželjeti da njihovim stopama krenu i silni političari. Jedan tekst, jedan načelnik. Dva teksta, dva ministra.