Ima li kraja?
0

Članovi Upravnog odbora FK Sarajevo podnijeli ostavke

Piše: Dalibor Bošnjak
Amir Rizvanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amir Rizvanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na redovnoj sjednici Upravnog odbora FK Sarajevo, koja se održava svakog utorka, bilo zaista burno. Ostavke su bukvalno "pljuštale" na sve strane. Čini se da se kraj problemima u klubu sa Koševa nikako ne nazire.

Kako nam je potvrdio direktor FK Sarajevo Edin Prljača, na današnjoj su redovnoj sjednici Upravnog odbora ostavke podnijeli svi članovi na čelu sa predsjednikom Amirom Rizvanovićem, koji je "razočaran odnosom navijača prema FK Sarajevo". Jedino je Maid Delić, koji je ujedno i član Udruženja Brodo prijatelji, svoj mandat stavio na raspolaganje navijačima.

"Istina je da su na današnjoj sjedici ostavke podnijeli članovi Upravnog odbora na čelu sa Amirom Rizvanovićem koji je razočaran odnosom navijača prema klubu. Nakon njega su također ostavke podnijeli članovi Bakir Hadžiomerović, Fuad Muzurović, Munir Talović, Edis Kusturica, Agim Nikolić i Irfan Redžepagić. Ostavku sam podnio i ja, baš kao i sportski direktor Edim Hadžialagić i šef struke Mirza Varešanović", izjavio je Prljača za Sarajevo-x.com.

Prljača je dodao da je Upravni odbor naložio njemu, Hadžialagiću i Varešanoviću da svoje funkcije obavljaju do sljedeće sjednice Skupštine FK Sarajevo kako bi klub mogao do tada funkcionisati.