Zanimljiv detalj
0

Privukao veliku pažnju: Šta je značila Bellinghamova proslava protiv Srbije

H. H.
Jude Bellingham i Trent Alexander-Arnold (Foto: EPA-EFE)
Jude Bellingham i Trent Alexander-Arnold (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Engleske je u prvom kolu grupe C pobijedila selekciju Srbije rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Jude Bellingham čija proslava pogotoka je privukla mnogo pažnje.

Naime, nogometaš Reala pogodak je proslavio na poseban način sa saigračem Trentom Alexanderom-Arnoldom.

Oni su kleknuli na koljena jedan nasuprot drugom, stavili dlanove preko lica te raširili prste. Bellingham je objasnio da je to bila posveta članovima stručnog štaba.

Kazao je kako u reprezentaciji Engleske igraju kartašku igru Werewolf, koja je u stvari igra uloga i jedna od varijacija igre Mafia.

U njoj manja grupa "vukova" igra protiv veće grupe "seljaka". Njihov je zadatak prevariti druge, odnosno navesti ih na pogrešne tragove. Riječ je o omiljenoj zanimaciji za nekolicinu igrača i članova osoblja koji sebe nazivaju The Wolf Crew, a jučerašnja proslava bila je posveta ovim drugima.

"Kad igramo Vuka, jedan od njih drži lice tako među prstima onda kad nema pojma što se događa", rekao je Bellingham za BBC nakon utakmice.

"Posvetili smo gol ljudima koji svakodnevno ulažu toliko puno rada. Ne dobiju trenutke slave na terenu poput nas, ali su nam izuzetno vrijedni."

U sljedećem kolu Srbija će u četvrtak igrati protiv selekcije Slovenije dok će Englezi odmjeriti snage protiv reprezentacije Danske. Balkanski duel je na rasporedu od 15:00 sati na Allianz Areni u Minhenu, a utakmica skandinavske i ostrvske selekcije je na programu tri sata kasnije u Frankfurtu.