Nogomet
90

Pripreme u punom jeku: Nogometaši FK Sarajevo na proljeće žele duplu krunu

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nogometaši FK Sarajevo su u poslijepodnevnim satima obavili posljednji trening uoči sutrašnjeg odlaska na pripreme u Antaliju. Članovi Bordo ekipe Bojan Puzigaća, Krste Velkoski, Miloš Stojčev i Mehmed Alispahić su za portal Klix.ba govorili o dosadašnjem dijelu priprema, nastavku priprema u Antaliji te očekivanjima od proljetnog dijela sezone.

Lijevi bek FK Sarajevo Bojan Puzigaća je istakao da je ekipa uprkos teškim uslovima uspjela ispuniti zadane ciljeve u dosadašnjem dijelu priprema.

"Obavili smo sve što smo planirali, iako je i u Čitluku teren bio loš. Spremili smo se dobro, šef je zadovoljan, a sada nas očekuju bolji uslovi u Antaliji. Vjerujem da će pripreme u Turskoj ispuniti očekivanja, jer svi željno očekujemo bolje vrijeme i bolje terene. Povrijeđenih igrača srećom nema, manji problem su prehlade. Cilj nam je i da u pripremnim utakmicama koje nas očekuju pokažemo najbolje od sebe. Poraz od Bosne u Visokom ne opravdavam, ali treba imati u vidu da je teren bio katastrofalan. Ranije smo u prijateljskim utakmicama postizali i po 10 golova niželigašima, a po četiri ozbiljnim inostranim klubovima. Ipak, pristup protiv Bosne ne smijemo ponoviti", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba.

Napadač Bordo ekipe Krste Velkoski smatra da je osvajanje duple krune na proljeće realan cilj.

"Uslovi su bili loši, ali smo maksimalno odradili ono što smo dogovorili. Sad nas očekuje bolje vrijeme i tereni u Antaliji, gdje ćemo se još bolje pripremiti. Pauza je bila duga, ali smo ostali u dobrom stanju. Najbolje ćemo pripremiti kroz utakmice, tako da ih jedva čekamo. U Visokom su uslovi bili užasni, teren nemoguć, tako da je najvažnije da se niko nije povrijedio. Sada se želimo što bolje pripremiti s obzirom na to da je cilj na proljeće osvojiti duplu krunu. Mi to možemo ostvariti ove godine, ali se moramo dokazati na terenu", rekao je Velkoski.

Sjajni vezni nogometaš tima sa Koševa Miloš Stojčev željno očekuje bolje uslove za rad, koje će ekipa imati u Antaliji. Također, zadovoljan je pristiglim pojačanjima.

"S obzirom na loše uslove, odradili smo dobar posao, sve je išlo po planu. Sutra putujemo u Tursku gdje ćemo sigurno odraditi kvalitetniji dio priprema u znatno boljim uslovima. Od proljetnog dijela sezone imamo najveća očekivanja. Pojačanja su se pokazala odlično, momci su se dobro uklopili, a pripreme u Antaliji će dobro doći da se uigramo", kazao je Stojčev.

Mehmed Alispahić je nedavno stigao u FK Sarajevo kao veliko pojačanje. Od njega se na proljeće očekuje zaista mnogo.

"Kako pripreme odmiču, sve bolje podnosim fizičke napore. Dosad je sve bilo uredu, osim poraza protiv Bosne. No, rezultat nije bio u prvom planu, htjeli smo vidjeti neke druge stvari. Uslovi za treniranje nisu dobri, ali srećom idemo u Tursku, gdje će biti mnogo bolje. Stigao sam nedavno u klub i dat ću sve od sebe da opravdam epitet pojačanja", izjavio je Alispahić.

Na pripreme u Antaliju će sutra ujutro otputovati 24 igrača, a za razliku od priprema u Čitluku, ovog puta neće biti golmana Marija Ivkića, koji je posuđen Bratstvu, kao ni Germaina Kouadija, čiji status u klubu nije razjašnjen.

Nogometaši FK Sarajevo u Antaliji ostaju do 15. februara. Već u srijedu ih očekuje prijateljska utakmica protiv Metalista iz Kharkiva, a 7. februara će odmjeriti snage s beogradskim Partizanom. Četiri dana kasnije će odigrati utakmicu protiv Sheriffa iz Tiraspola. Utakmica protiv Puškaš Akademije je otkazana jer ovaj klub neće doći u Antaliju na pripreme, pa će protivnik za 14. februar biti određen naknadno.

Po povratku u Sarajevo ekipa će ekipa trenirati u glavnom gradu BiH do 19. februara, kada će otputovati u Čitluk na završni dio priprema. Generalna proba je zakazana za 21. februar protiv Leotara iz Trebinja.