Nogomet
0

Primera: Real prvi put kiksao, Celta savladala Sporting

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U petom kolu španske Primere Real Madrid je prvi put kiksao ove sezone. Bos sa "Santiago Bernabeua" je odnio Villarreal odigravši 1:1.

Real Madrid je apsolutno dominirao terenom tokom svih 90 minuta susreta, ali nije uspio doći do nova tri boda. Kraljevi su izveli čak 17 kornera, uputili 22 šuta ka golu protivnika, ali samo je jedan od njih prošao pored Asenja i završio u mreži.

Gosti su poveli u 45+1. minuti susreta iz penala kojeg je realizovao Bruno nakon što je Ramos igrao rukom u kaznenom prostoru. Kraljevi su izjednačili odmah na početku drugog poluvremena, kada se Ramos iskupio za skrivljen penal pogodivši na Rodriguezovu asistenciju u 48. minuti. Ipak, do kraja meča Real nije uspio doći do pobjede iako j eimao nekoliko izglednih prilika.

Celta je došla do prve pobjede ove sezone slavivši u Vigu rezultatom 2:1 protiv Sportinga. Celta j epovela u 66. minuti preko Malla, a gosti iz Gijona su izjednačili u 80. minuti, kada je penal realizovao Čop. Tri boda domaćinu donio je Aspas iz penala u 87. minuti meča.