Nogomet
7

Morata i Kroos donijeli pobjedu Realu nad Celtom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 2. kolu španske Primere Real Madrid je na svom stadionu Santiago Bernabeu slavio protiv Celte Vigo (2:1).

Trener Galacticosa Zinedine Zidane ni u ovom meču nije računao na nedovoljno oporavljene Ronalda i Benzemu koji nisu bili na spisku, a nedostajao je i povrijeđeni Isco.

U startnoj postavi Reala meč su počeli Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos, Asensio, Bale i Morata, dok su na drugoj strani igrali Álvarez, Castro, Cabral, Roncaglia, Mallo, Wass, Radoja, Bongonda, Hernández, Orellana i Guidetti.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Real je poveo u 60. minuti preko Morate. Najprije je sjajnu šansu imao mladi Asensio, ali je golman odbranio. Odbijenu loptu u gol je pospremio Morata.

Gosti su izjednačili samo sedam minuta kasnije preko Orellane koji je sa oko 18 metara prelijepim udarcem savladao Casillu.

Real nije dopustio iznenađenje i uspio je slaviti. Pobjedu je donio Kroos preciznim i prizemnim udarcem sa oko 20 metara. Na kraju je ostalo 2:1.

Ovo je druga pobjeda za Real, dok je Celta upisala drugi poraz.

Ranije je Eibar golom Leona u 62. minuti savladao Valenciju (1:0) na domaćem terenu i nanio joj drugi poraz u ovoj sezoni. Šišmiše je u 1. kolu na Mestalli iznenađujuće savladao Las Palmas (4:2).

Real Sociedad je golom Juanmija (45+2') i autogolom Garcije (81') savladao Osasunu u gostima. Od 74. minute za Osasunu je igrao potencijalni bh. reprezentativac Kenan Kodro.