Nogomet
40

Bale i Asensio donijeli pobjedu Real Madridu u gostima protiv Sociedada

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 1. kolu španske Primere Real Madrid je u gostima rezultatom 3:0 slavio protiv Real Sociedada.

Trener Madriđana Zinedine Zidane u ovom meču nije mogao računati na nedovoljno spremnog Cristiana Ronalda, na povrijeđene Benzemu i Pepea te suspendovanog Luku Modrića.

Ipak, Galacticosi su i bez četiri jako bitna igrača upisali ubjedljivu pobjedu. Bale je pogodio već u drugoj minuti da bi 20-godišnji Asnesio udvotručio vodstvo u 40. minuti. Ovo je drugi gol Asensia u njegovom drugom nastupu za Real Madrid.

Domaći tim nije uspio unijeti neizvjesnost do kraja meča, a konačnih 3:0 postavio je Bale svojim drugim golom na meču koji je stigao u 94. minuti.

Ranije je Sporting Gijon rezultatom 2:1 na domaćem terenu savladao Athletic Bilbao. Duje Čop (50') i Rodriguez (53') pogađali su za Gijon, dok je jedini gol za Bilbao postigao Viguera u 86. minuti. Pobjeda je mogla biti ubjedljivija da je Lopez Blanco realizirao penal u 61. minuti.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ nije bio u konkurenciji za ovaj meč Gijona, a ranije su španski mediji pisali da trener Abelardo ne računa na njega u ovoj sezoni.