Nogomet
18

Primera: Real Madrid savladao Celtu i ostao na vrhu tabele

Piše: O. T.
Real Madrid je jedina ekipa Primere koja nije upisala poraz u ovoj sezoni (Foto: EPA)
Real Madrid je jedina ekipa Primere koja nije upisala poraz u ovoj sezoni (Foto: EPA)
U 9. kolu špnaske Primere Real Madrid je imao zahtjevno gostovanje kod Celte Vigo s kojom je do ove utakmice imao isti broj bodova. Ipak, Galacticosi su položili test i upisali nova tri boda.

Celti Vigo je ovo prvi poraz u Primeri ove sezone, a do sada su već srušili Barcelonu na svom stadionu kada su slavili sa 4:1. Međutim, nisu uspjeli srušiti i Real Madrid je sada jedina neporažena ekipa najjačeg fudbalskog ranga u Španiji.

Real je preko Ronalda poveo već u osmoj minuti meča, a asistenciju je upisao Lucas Vazques nakon odličnog prodora.

Nakon toga Celta je stvorila tri izuzetne šanse, ali na golu Reala je stajao sjajni Navas. Posebno je upačatljiva njegova odbrana iz 18. minute nakon što je šutirao Orellana.

I dok se činilo da će Celta doći do izjednačenja, gosti su povisili na 2:0. Ovaj put asistenciju je upisao Jesse, a strijelac je bio Danilo.

Domaćin se i dalje nije predavao. Uslijedile su šanse Aspasa i Hernandeza, ali ponovo se istakao nevjerovatni Navas koji je svojim odbranama raspametio domaće igrače.

U drugom poluvremenu Celta je u 57. minuti nakon drugog žutog kartona Cabrala ostala sa igračem manje. Ipak, i u takvim okolnostima uspjeli su doći do pogotka nakon što je u 85. minuti pogodio Nolito. Konačan rezultat postavio je Marcelo u posljednjoj minuti sudijske nadoknade.

Celta Vigo - Real Madrid 1:3 (Nolito - Ronaldo, Danilo, Marcelo)