Nogomet
2

Primera: Getafe preokretom do pobjede na gostovanju kod Real Sociedada

Piše: D. B.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
U utakmici 34. kola španske Primere Real Sociedad je ugostio Getafe. Gosti su pobijedili rezultatom 2:1 i osvojili važne bodove u borbi za opstanak.

Domaći su poveli u 19. minuti kada je odbijenu loptu u gol Getafea poslao Vela. Blizu izjednačujućeg gola za Getafe bio je Buendia u 40. minuti, ali je lopta prošla iznad prečke.

Upornost gostiju se isplatila u 45. minuti, Vazquez je dodao loptu do Sarabije, koji je pogodio za 1:1. To je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, tačnije u 56. minuti, dosuđen je penal za Getafe nakon što je prekršaj u šesnaestercu napravio Oier. Precizan s bijele tačke za preokret i vodstvo Getafea od 2:1 bio je Vazquez.

U 71. minuti snažan udarac prema golu Getafea je uputio De La Bella, ali je gostujući golman Guaita dobro reagovao i sačuvao svoju mrežu. Pet minuta kasnije se u šansi na drugoj strani našao Medran, čiji je udarac prošao pored desne stative gola Real Sociedada.

Pokušaj Sarabie iz 85. minute spriječio je dobrom odbranom golman Sociedada Oier. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, ostalo je 2:1 za Getafe, koji se s gostovanja vraća s tri osvojena boda.

Getafe je na predsposljednjem mjestu na tabeli sa 31 bodom i bori se za opstanak, dok je Real Sociedad 10. sa 41 osvojenim bodom.

Tabela: