Nogomet
0

Primera: Athletic Bilbao potvrdio kvalifikacije za Ligu prvaka

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Athletic Bilbaa pobijedili su u gostima Rayo Vallecano s 3-0 u srazu 36. kola španskog prvenstva, čime su i matematički potvrdili svoj plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone.

Pogotke za baskijsku ekipu postigli su San Jose u 20. minuti, De Marcos u 30. i Ander Herrera u 74. minuti. Ander Herrera, koji je postavio konačni rezultat golom iz slobodnog udarca, sudjelovao je ove sezone kod 10 ligaških pogodaka svoje ekipe, pet golova i jednako toliko asistencija.

Rayo Vallecano je uoči ove utakmice imao pet uzastopnih domaćih ligaških pobjeda, što mu je bio najbolji niz u najjačem razredu španjolskog nogometa od prve participacije ikada u La Ligi u sezoni 1977/78. Međutim, ovoga puta su nogometaši Rayo Vallecana naišli na raspoloženu i motivisanu ekipu Athletica, koja je izborila plasman u svoje prve kvalifikacije za Ligu prvaka nakon 16 godina.

Naime, Athletic Bilbao sada ima devet bodova više od petoplasirane Seville, koju je dobio u prošloj rundi, te bolji međusobni omjer s Andalužanima. Čak i kada bi Sevilla dobila svoje tri preostale utakmice do kraja prvenstva, te kad bi Athletic svoje dvije izgubio, opet bi baskijski sastav bio u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera.

Primera, 36. kolo:

Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 0-3 (San Jose 20, De Marcos 30, Ander Herrera 74)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 88 (-1), 2. Barcelona 84 (-1), 3. Real Madrid 82 (-2), 4. Athletic Bilbao 68, 5. Sevilla 59 (-1)… 9. Rayo Vallecano 43…