Neodgovorno ponašanje
17

Prijović priznao krivicu u policiji, očekuje ga kazna od tri mjeseca kućnog pritvora

K. H.
Aleksandar Prijović (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Prijović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski nogometaš Aleksandar Prijović priznao je krivicu u policiji i prema pisanju tamošnjih medija dobit će kaznu od tri mjeseca kućnog pritvora zbog kršenja pravila izolacije.
On uhapšen je u petak popodne u kafiću jednog beogradskog hotela zbog kršenja policijskog sata, a veoma brzo našao se na stubu srama tamošnje javnosti koja je žestoko osudila njegovo neodgovorno ponašanje.

Kako je priznao policiji krivicu, on će biti osuđen na tri mjeseca kućnog pritvora i s obzirom na trenutne mjere u Srbiji, može se reći da je i dobro prošao jer da nije javna ličnost gotovo sigurno bi završio u državnom zatvoru.

Ranije su slične probleme zbog nepoštivanja represivnih mjera imali i drugi srbijanski nogometaši, Luka Jović i Nikola Ninković, no iz njihovog primjera Prijović očigledno nije naučio lekciju.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije u ovoj zemlji registrovano je ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 sata testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno na novi koronavirus.