|

"Prijete mi, razmišljam o odlasku iz Brazila"

"Prijete mi, razmišljam o odlasku iz Brazila"
0
T
Totalsport
10.2.2011. u 21:53
5
komentara
0

dijeljenja
"Prijete mi, razmišljam o odlasku iz Brazila" Roberto Carlos
Nogometaš Corinthiansa Roberto Carlos, najpoznatiji po svojim sjajnim igrama u dresu Real Madrida i brazilske reprezentacije, razmišlja o odlasku iz kluba iz Sao Paola nakon prijetnji koje mu ne prestaju stizati.
Tim u kojoj igraju veterani Ronaldo i Roberto Carlos ispala je u kvalifikacijama Cope Libertadores od Tolime, a upravo je njeno osvajanje postavljeno za glavni klupski cilj u 2011. godini. Nakon ispadanja su se navijači okrenuli protiv istaknutoga dvojca. Na zgradi klupskih prostorija su osvanuli natpisi iz kojih se jasno vidi ko je najveći krivac za posrtanje. ''Besramno debeli'', "Ronaldo odlazi'', bili su samo neki od tih napisa. TV-slika pokazala je, pak, oštećene skupocjene automobile nogometaša Corinthiansa, koje su ogorčeni navijači gađali kamenjem.

Nakon što je svoju "porciju" uvreda dobio Ronaldo, na red je stigao i Carlos koji čak niti nije igrao u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Copu Libertadores, dakle, istoj onoj u kojoj je Corinthians posrnuo.

Klupski navijači, pak, nisu prihvatili njegovu ispriku vezanu uz povredu zbog koje je propustio dvoboj te je nekad sjajni lijevi bek počeo dobivati prijetnje.

"Razmišljam o nekim stvarima, u pitanju je moja sigurnost. Zaprimio sam nekoliko prijetnji putem telefona, no ne samo ja već i moja porodica. Ganjali su me tokom vožnje i motorima".

"Sljedeće sedmice mi stiže agent. Ukaže li se kakva ponuda morat ću je prihvatiti, no moguć je samo transfer u neki klub koji se ne takmiči u Brazilu. Moram vidjeti što je za mene najbolje, ali, da, razmišljam o odlasku", priznao je Roberto Carlos.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...