Nogomet
0

Ovog vikenda Roberto Carlos debituje za Anži Mahačkalu

Totalsport
Roberto Carlos
Roberto Carlos
Idućih dana će se legendarni 37-godišnji brazilski nogometaš Roberto Carlos pridružiti svojim novim saigračima, a to su nogometaši ruskog ligaša Anži Mahačkale.

Taj sastav se trenutno nalazi na pripremama u Turskoj uoči početka nove sezone u ruskoj ligi, a nakon što je Roberto Carlos obavio sve potpise za svoj novi klub očekuje se i pripojenje sastavu. Isto tako, trener te ekipe Gađi Gađjev je najavio da bi Brazilac mogao u novoj ekipi debitovati već tijekom vikenda kada će za suparnika u prijateljskom susretu imati danski Brondby.

"Preko interneta sam nešto saznao o svojoj novoj ekipi, ali jedva čekam sve ostale potankosti. Imam dojam da je ruska liga vrlo slična brazilskoj i da ću se lako priviknuti", rekao je Roberto Carlos.

Podsjetimo da je početkom 2010. godine, nakon što petnaest godina nije igrao u svojoj domovini, Roberto Carlos pojačao redove Corinthiansa. Imao je dobru sezonu, a u brazilskoj Seriji A je izabran za najboljeg lijevog beka.

No, prije nekoliko dana je Roberto Carlos dogovorno raskinuo saradnju s Corinthiansom. Prema riječima klupskog predsjednika Andresa Sancheza, raskid ugovora zatražio je nakon prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici po ispadanju Corinthiansa iz kvalifikacija za Copu Libertadores. Bivši dugogodišnji igrač madridskog Reala nije ni nastupio u toj utakmici, međutim, tamošnji navijački puk odbio je prihvatiti njegovo izvinjenje vezano uz povredu koja ga je primorala na propuštanje za Corinthians kobnog uzvratnog susreta protiv Tolime.

Zato je Roberto Carlos pobjegao što dalje od prijetnje, te mir pronašao u Anži Mahačkali.