Nogomet
0

Prijenos utakmice Luksemburg - BiH na TV1

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
TV1 osigurala je ekskluzivna prava za prijenos prve kvalifikacione utakmice Nogometne reprezentacije BiH za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine Luksemburg – Bosna i Hercegovina, koja se igra 3. septembra. O tome je menadžment TV1 potpisao ugovor sa agencijom za tv prava Sport Five.

Ovaj meč, direktno iz Luksemburga, samo za gledaoce TV1, komentirat će najbolji bh. sportski komentator Sabahudin Topalbećirević. Ekipa TV1 će sa mjesta događaja o aktuelnim dešavanjima u taboru reprezentacije izvještavati nekoliko dana ranije, a osigurali su i direktna uključenja nakon ovog meča. Inače, Sabahudin Topalbećirević, kao član tima ove kuće, uređivat će i voditi redovnu sedmičnu emisiju na TV1 pod nazivom Treće poluvrijeme sa Sabahudinom Topalbećirevićem.

Emitiranje programa TV1 počinje 26. augusta 2010. godine, a moći će se pratiti u cijeloj Bosni i Hercegovini i regionu posredstvom kabel operatera (osim putem kablovskog opratera HS u Sarajevu, koji još nije prihvatio TV1 u svojoj mreži), a i putem satelita Eutelsat W2, saopćeno je iz ove kuće.