Nogomet
0

Prijatelji Veleža: Huliganstvu nije mjesto u i oko Veleža

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom jučerašnjih događaja i nemilih scena na stadionu Fudbalskog kluba Velež za vrijeme i nakon utakmice sa sarajevskim Olipmicom oglasili su se i predstavnici Prijatelja Veleža Mirsad Ćatić, Sead Kajtaz i Samir Nožić. Njihovo obraćanje javnosti objavljujemo u cijelosti.

"Kao ljudi sa imenom i prezimenom i prijatelji FK Velež, najoštrije osuđujemo huliganske ispade tokom jučerašnje utakmice a posebno napade na predsjednika Olimpica i članove našeg Upravnog odbora.

Svi koji na ovaj način nanose štetu Veležu moraju biti odstranjeni i ne mogu i ne smiju biti dio našeg Veleža.

Potpuno razumijemo ličnu odluku o povlačenju članova Upravnog odbora pogotovo u ovim okolnostima, jer smo i sami istog mišljenja, i smatramo da kao legalno izabrani predstavnici Kluba trebaju osigurati uslove za osnovno funkcioniranje Kluba do Skupštine i eventualnog izbora novog rukovodstva. Ovo je posebno važno jer se naš Klub nalazi u jako teškoj situaciji. Međutim, dok god se ne riješe uzroci jučerašnjih problema i FK Velež ne očisti od huliganskih uticaja, ni ova ni bilo koja druga Uprava neće imati normalne uvjete za rad.

Kada se raščisti stanje u i oko Kluba i kada svi budu radili samo u jednom interesu – a to je interes FK Velež, mi ćemo, tek tada, biti spremni da ponudimo svoju pomoć ukoliko ona bude potrebna".