{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UO FK Velež podržao Muharemovića: Ulica neće voditi klub!

20.8.2015. u 17:49
0
15
UO FK Velež podržao Muharemovića: Ulica neće voditi klub!
0
UO FK Velež podržao Muharemovića: Ulica neće voditi klub!
Dželaludin Muharemović
Na jučerašnjoj vanredrednoj sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež pored jednoglasno potvrđenog opredjeljenja Upravnog odbora da nastavi raditi na stabilizaciji Kluba u svakom aspektu, doneseno je i niz konkretnih zaključaka, a tiču se lošeg rezultatskog otvaranja sezone i kadrovske politike.
Jednoglasno je odlučeno da se u što kraćem roku direktnim dogovorom imenuje direktor Kluba te rukovodilac Omladinske škole, a po tom pitanju ostvareni su i direktni kontakti sa kandidatima koji u potpunosti ispunjavaju sve uslove koje zahtijevaju navedene pozicije. Za preostale upražnjene pozicije Upravni odbor će u narednom periodu direktno pronaći adekvatne kandidate sa kojima će se stupiti u razgovore.

"Trener i igrači prvog tima od Upravnog odbora su dobili jasnu poruku da se, uprkos lošem startu u prva 4 kola, u nedjeljnjoj utakmici sa Željezničarom na Grbavici očekuje maksimalno profesionalan i požrtvovan angažman te osvajanje bodova. Bez obzira na nedjeljni rezultat, Upravni odbor će ponovno zasjedati narednog ponedjeljka te donijeti adekvatne odluke, a u odnosu na rezultat utakmice.

Upravni odbor razumije ljutnju navijača zbog loših rezultat, ali vjeruje da će oni istinski to iskazati na konstruktivan način, tako što će stati uz Velež u najtežim trenucima. U tom smjeru ostajemo potpuno otvoreni za razgovore sa istinskim navijačima, kako bismo zajedničkim naporima ostvarili uspješan rezultat u jednoj od najtežih sezona posljednjih godina. Isto tako, onima koji ne spadaju u navedenu kategoriju i koji prisilnim putem pokušavaju utjecati na odluke Kluba, jasno poručujemo – Ulica neće voditi klub, Velež je institucija koja ima legalno izabrane organe, koji imaju legitimitet donošenja odluka. Ulažemo maksimalne napore kako bismo osigurali sve uslove za funkcionisanje Kluba te pozivamo i vas da nam se priključite.

Kako bi se adekvatno odgovorilo novonastaloj situaciji svi članovi Upravnog odbora su se usaglasili da će do kraja mjeseca biti održane još najmanje dvije sjednice na kojima će se donositi neophodne odluke vezane za aktuelnu problematiku. Usvojen je i novi način rada i kontrole rada svih službi u Klubu koji bi trebao doprinijeti kvalitetnijoj internoj komunikaciji te bržem i efikasnijem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Ovom prilikom pozivamo navijače da nas podrže u što većem broju u nedjeljnoj utakmici protiv FK Željezničara i tako na pravi način pokažu da su se i u najtežim momentima spremni, zajedno s nama boriti za dobrobit Veleža", stoji u saopštenju FK Velež.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: