Nogomet
4

Premijer liga: Travnik slavio sa igračem manje, Zrinjski remijem najavio gradski derbi

Piše: A. D.
Zrinjski - Drina (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Danas su odigrane još tri utakmice 17. kola Premijer lige BiH u fudbalu, dok će kolo nešto kasnije kompletirati Široki Brijeg i Željezničar na stadionu Pecara.

Slavija – Radnik 0:4

Radnik iz Bijeljine sa renoviranim timom i novom upravom na čelu sa Mladenom Krstajićem igra mnogo bolje nego jesenas, a potvrda toga su tri gostujuća boda osvojena kod Slavije. Bijeljinci su u Istočnom Sarajevu trijumfovali rezultatom 4:0, golovima Mladena Žižovića iz penala, Antića, Beširevića i Seratlića. Vrijedi spomenuti da su domaći od 30. minute igrali sa deset igrača pošto je isključen golman Mladen Lučić koji je skrivio jedanaesterac.

Travnik – Zvijezda 2:0

U derbiju začelja Travnik je pred svojim navijačima porazio Zvijezdu rezultatom 2:0. Travnik je bolje otvorio meč, a prijetili su Musić i Hasečić. Na drugoj strani uzvratio je Uroš Stojanov. U 49. minuti Radoslav Aleksić je zaradio crveni karton, a par minuta kasnije golu Travnika prijetio je po drugi put Uroš Stojanov. Iako sa igračem manje Travničani su u 66. minuti došli do vodećeg pogotka, a strijelac na asistenciju Feđe Dudića bio je Varupa. U finišu utakmice Hasečić postavlja konačnih 2:0. U finišu utakmice kod gostiju je isključen kapiten Mehmedalija Čović.

Zrinjski – Drina 1:1

Zrinjski pod vodstvom novog trenera Miše Krstičevića ne uspijeva uhvatiti željenu formu, pa je nakon Veleža u Kupu remi Pod Bijelim brijegom posve neočekivano izborila i Drina. Meč je okončan rezultatom 1:1. Plemići su prijetili već u petoj minuti preko Milana Muminovića. U 59. minuti Muminović je golom za 1:0 potvrdio da mu nije mjesto na klupi već u startnoj postavi. Četiri minute kasnije Drina iz prve prave akcije na utakmici dolazi do izjednačenja, a mrežu Dujkovića pogodio je Mrkaić.

Rezultati:

Travnik – Zvijezda 2:0 Zrinjski – Drina 1:1 Radnik – Slavija 0:4

Tabela:

  1. Široki Brijeg 37 (-1)
  2. Sarajevo 36
  3. Zrinjski 35
  1. Željezničar 33 (-1)
  2. Olimpic 31
  3. Borac 31
  4. Velež 24
  5. Slavija 19
  6. Drina 18
  7. Travnik 18
  8. NK Vitez 17
  9. Sloboda 16
  10. Čelik 15
  11. Radnik 13
  1. Zvijezda 13
  2. Mladost 10