Nogomet
0

Premiership: West Ham i Swansea bez golova, sedma utakmica bez pobjede za oba tima

Piše: O. T.
(Foto: Twitter Premier League)
(Foto: Twitter Premier League)
U pretposljednjoj utakmici 17. kola Premiershipa Swansea i West Ham su na Liberty stadionu u meču bez golova podijelili bodove.

Ovo je već sedma utakmica bez pobjede u ligi za West Ham koji sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. Pored toga, Čekićari sada imaju niz od tri utakmice bez postignutog pogotka.

Jasno se primijeti izostanak njihovog najboljeg igrača Dimtrija Payeta kojem je ovo peti uzastopni propušteni meč, a prije povrede imao je učinak od pet golova i tri asistencije u 12 utakmica. Osim Payeta, Bilić nije mogao računati ni na ofanzivce Diafru Sakhoa i Victora Mosesa, kao ni na stuba odbrane Winstona Reida.

Jednako dug niz bez pobjede poput West Hama ima i Swansea. Samo što, za razliku od West Hama koji u tih sedam utakmica ima samo dva poraza, Swansea ih ima pet. Ekipu Swanseaja i u ovom meču predvodio je Alan Curtis koji je privremeno rješenje nakon što je prije dva kola otkaz dobio Gary Monk.

Swansea je u ovom meču bio bolja ekipa i stvarao više šansi, ali do gola nisu mogli. Većim dijelom utakmice vodili su glavnu riječ na terenu, a jedinu pravu šansu za gol gosti su imali u 76. minuti kada je Fabianski zaustavio udarac Enera Valencije.

Rezultati 17. kola Premiershipa:

Chelsea - Sunderland 3:1 Everton - Leicester 2:3

Manchester United - Norwich 1:2 Southampton - Tottenham 0:2 Stoke - Crystal Palace 1:2 WBA - Bournemouth 1:2 Newcastle - Aston Villa 1:1 Watford - Liverpool 3:0 Swansea - West Ham 0:0 Arsenal - Manchester City (21 sat, sutra)

Tabela: