Nogomet
22

Manchester United i West Ham bez golova, Leicester ponovo na prvom mjestu

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Slaven Bilić nije uspio srušiti i Manchester United, ali nije ni poražen. U 15. kolu Premiershipa njegov West Ham je na Old Traffordu u meču bez golova osvojio bod. Pobjedom nad Swanseajem u gostima, Leicester je ponovo zauzeo tron.

Nakon što je slavio protiv Arsenala, Liverpoola i Mancehster Cityja u gostima, te Chelseaja kod kuće, Slaven Bilić nije uspio srušiti i posljednjeg "teškaša" u Premiershupu. Ali, nije ni poražen. Na Old Traffordu je osvojio bod, a pobjeda nije bila daleko.

Bilić je imao otežavajuću okolnost pošto nije mogao računati na Sakhoa, Payeta i Lanzinija, a tokom meča se povrijedio i Moses.

Prve dvije šanse na utakmici pripale su Manchester Unitedu koji u ovom meču nije mogao računati na povrijeđenog Wayena Rooneya. Fellaini je bio glavni akter u obje šanse, ali nije pogodio mrežu.

Potom je West Ham u 22. i 24. minuti dva puta pogađao stativu, ali rezultat se nije mijenjao. Prvi put odbrana Uniteda je zamalo postigla autogol, a drugi put Reid je pogodio okvir gola.

Naredna stopostotna šansa za West Ham stigla je tek u drugom poluvremenu, a nevjerovatno je da Zarate nije pogodio mrežu De Gee. Carrol je u 55. minuti odlično spustio loptu za Argentinca koji je sa pet metara promašio cijeli okvir gola Manchester Uniteda.

Veliku šansu za United propustio je Martial u 81. minuti, a odličnu priliku imao je i Lingard, ali Čekićari su uspjeli sačuvati svoju mrežu i upisati bod.

Arsenal je na svom Emiratesu slavio protiv Sunderlanda rezultatom 2:1. Topnici su poveli u 33. minuti preko Cambella, a u posljednjoj minuti prvog dijela Giroud postiže autogol i sve vraća na početak. Ipak, Francuz se iskupio u 63. minuti kada je pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Ramsey u 93. minuti.

Southampton je na domaćem terenu kiksao protiv Aston Ville koja igra očajno u ovoj sezoni. Međutim, u ovom meču su napravili probleme Southamptonu. Lescott je u 44. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali je u drugom poluvremenu za izjednačenje pogodio Romeu.

Sjajni Leicester je nastavio oduševljavati. Sa ubjedljivih 3:0 slavio je protiv Swanseaja u gostima, a sve golove postigao je odlični Riyad Mahrez koji sada ima učinak od 10 golova i šest asistencija u 14 odigranih utakmica u ligi.

Njegov kolega Vardy nije uspio postići gol i u 12. uzastopnom meču, ali je zabilježio asistenciju.

Pobjedu je upisao i Watford na svom Vicarage Roadu protiv Norwicha. Deeney je pogodio u 30. minuti iz penala. Ovo je već četvrta uzastopna utakmica na kojoj Deeney pogađa za Watford u Premiershipu, a to nijedan igrač u historiji ovog kluba nije uspio. Drugi gol postigao je Ighalo u 91. minuti.

West Bromwich Albion je remizirao na svom Hawthornsu protiv Tottenhama. Pijetlovi su poveli u 15. minuti preko Dele Allija, a konačnih 1:1 postavio je McClean u 39. minuti susreta.

Rezultati 15. kola Premiershipa:

Stoke - Manchester City 2:0, Arsenal - Sunderland 3:1, Manchester United - West Ham 0:0, Southampton - Aston Villa 1:1, Swansea - Leicester 0:3, Watford - Norwich 2:0, WBA - Tottenham 1:1.

Tabela: