Nogomet
6

Premiership: Novi trijumf Leicestera, Tottenham ispustio dva pogotka prednosti

Klix.ba
Poraz West Hama na domaćem terenu
Poraz West Hama na domaćem terenu
Šest mečeva drugog kola Premiershipa odigrano je danas, od čega ih je pet igrano u terminu od 16 sati, dok su prvi na teren od 13:45 sati izašli igrači Southamptona i Evertona.

Uvjerljivi su bili gosti iz Liverpoola koji su slavili rezultatom 3:0.

Strijelci za Karamele bili su dva puta Lukaku, te jednom Ross Bakley. Meč je sa klupe za rezervne igrače odgledao oporavljeni Muhamed Bešić.

Sličnim rezultatom kao gost slavio je i tim Norwicha kod Sunderlanda. Bilo je 1:3, a strijelci za trijumf gostiju Martin, Whitaker i Redmond.

Odlično otvaranje sezone imali su i fudbaleri Leicestera koji su danas trijumfovali također kao gosti protiv West Hama rezultatom 2:1. Trijumf Leicesteru donijeli su Okazaki i Mahrez, dok je jedini pogodak za domaće bio djelo Payeta.

Tottenham je u ranoj fazi došao do laganih 2:0, ali su uporni gosti iz Stokea do kraja uspjeli izjednačiti i osvojiti jedan bod. Strijelci za domaći tim bili su Dier i Chadli, dok su pogotke za goste postigli Arnautović i Diouf.

Meč Watforda i WBA nije ponudio pogotke.

Rezultati:

Southampton – Everton 1:3 Sunderland – Norwich 1:3 Swansea – Newcastle 2:0 Tottenham – Stoke 2:2 Watford – WBA 0:0 West Ham – Leicester 1:2