Nogomet
0

Premiership: Newcastleu bod na Old Traffordu, prvi trijumf Bournemoutha

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi od šest današnjih mečeva trećeg kola Premiershipa odigrali su Manchester United i Newcastle.

Iako je domaći tim imao ulogu favorita, Svrake su ipak uspjele neporažene napustiti Old Trafford, a meč je okončan rezultatom 0:0.

Pravu goleadu publika je vidjela na meču West Hama i novajlije Bournemoutha. Nakon 28 minuta igranja gosti su vodili rezultatom 2:0 uz dva pogotka Wilsona. Potom je Noble smanjio na 1:2, a Kouyate u 53. minuti i izjednačio na 2:2. Dvadeset minuta kasnije novo vodstvo gostima donio je Pugh. U finišu je za 2:4 pogodio Wilson, da bi konačnih 3:4 postavio Maiga.

Crystal Palace je protiv Aston Ville poveo pogotkom Danna, Souare je augogolom u 77. minuti izjednačio na 1:1, da bi pobjedu domaćinu u finišu donio Bakary Sako.

Preostala tri meča okončana su rezultatom 1:1. Golovi na utakmici Leicester – Tottenham postignuti su u posljednjih deset minuta i to u razmaku od svega dvije minute. Poveli su gosti golom Alija, a konačnih 1:1 postavio je Mehrez.

Stoke je od 11. minute kao gost vodio protiv Norwicha, da bi 17 minuta kasnije konačnih 1:1 postavio Martin.

Swansea je u samom finišu prvog poluvremena golom Gomisa poveo protiv Sunderlanda, a konačnih 1:1 u 62. minuti postavio je Jermain Defoe.

Premiership, treće kolo:

Manchester United – Newcastle 0:0 Crystal Palace – Aston Villa 2:1 Leicester – Totetnham 1:1 Norwich – Stoke 1:1 Sunderland – Swansea 1:1 West Ham – Bournemouth 3:4