Nogomet
2

Premierliga: United prohujao Birminghamom

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Manchester Uniteda konačno su upisali uvjerljivu pobjedu u prvom razredu engleskog nogometa. "Crveni vragovi" slavili su kod Aston Ville s 3-0.

Posljednji put kada je United slavio s barem dva pogotka razlike u Premierligi dogodilo se u 10. kolu, no i seriji od pet lošijih utakmica sada je došao kraj. U sklopu 16. kola Premierlige ekipa Davida Moyesa slavila je s uvjerljivih 3-0, zahvaljujući prije svega pogocima Daniela Welbecka. U razmaku od svega tri minute (15-18) engleski je reprezentativac u padu pospremio dvije lopte u mrežu, jednu nakon asistencije Antonija Valencije, a jednu nakon što mu se lopta sretno odbila od stativu.

Konačan rezultat postavio je Tom Cleverley u sedmoj minuti drugog poluvremena, a lijepom ga je loptom u kazneni prostor poslužio Wayne Rooney.

United je pobjedom preskočio Southampton i sada je osmi, sa svega dva boda manje od Tottenhama i Newcastlea. Vodeći Arsenal mu i dalje bježi velikih 10 bodova.

U drugoj ranije odigranoj nedjeljnoj utakmici Norwich i Swansea su podijelili bodove odigravši 1-1 na Carrow Roadu. Gary Hooper donio je bod domaćinima u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, dok je goste u vodstvo, u 12. minuti, doveo Nathan Dyer.

U posljednjoj utakmici 16. kola, u 17:30, na White Hart Laneu se sastaju Tottenham i Liverpool.  

 

Premierliga, 16. kolo:

Aston Villa – Manchester United 0-3(Welbeck 15, 18, Cleverley 52) Norwich – Swansea 1-1 (Hooper 45+4 / Dyer 12)

Redoslijed: 1. Arsenal 35, 2. Chelsea 33, 3. Manchester City 32, 4. Everton 31, 5. Liverpool 30 (-1)...