Nogomet
1

Premierliga: Tottenham i Manchester United bez pobjednika

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Derbi utakmica 13. kola engleskog nogometnog prvenstva između Tottenhama i Manchester Uniteda na White Hart Laneu završila je podjelom bodova 2-2.

Tottenham je vodio u dva navrata, a aktuelni engleski prvak, koji je igrao bez povrijeđenog Robina van Persieja (prepone), se dva puta vraćao golovima Waynea Rooneyja.

Prvi gol na susretu za 1-0 vodstvo Spursa postigao je Kyke Walker u 18. minuti iz slobodnog udarca. Pucao je ispod živog zida u kojem su svi igrači skočili, pa je lopta prošla ispod njih i prevarila Unitedovog golmana Davida De Geu koji je otišao u suprotnu stranu.

Na 1-1 izjednačio je Rooney u 32. minuti, a nakon ubacivanja sa strane, loptu mu je nespretno primirio upravo Walker. Rooneyju potom s pet metera nije bilo teško zatresti mrežu. Na novo vodstvo Spursa čekalo se do 54. minute, a strijelac je bio Sandro iz sjajnog dalekometnog udarca. Njegov je udarac s dvadesetak metara odsjeo u samim rašljama nepomičnog De Gee.

Konačnih je 2-2 postavio Rooney iz jedenaesterca već tri minute nakon drugog gola londonskog sastava. U kaznenom prostoru golman Tottenhama Hugo Lloris oborio je Dannyja Welbecka, a Rooney je bio siguran izvođač s bijele tačke. Dvama golovima došao je do brojke od njih osam ove sezone.

Nakon 13 kola osmoplasirani Manchester United za vodećim Arsenalom zaostaje devet, a devetoplasirani Tottenham 10 bodova.

Premierliga, 13. kolo:

Tottenham - Manchester United 2-2 (Walker 18, Sandro 54 / Rooney 32, 57-11m)

kasnije:

Hull City - Liverpool Chelsea - Southampton Manchester City - Swansea

Redoslijed: 1. Arsenal 31, 2. Liverpool 24 (-1), 3. Chelsea 12 (-1), 3. Everton 24, 5. Newcastle 23, 6. Manchester City 22 (-1), 7. Southampton 22 (-1), 8. Manchester United 22, 9. Tottenham 21...