Nogomet
0

Premierliga: Norwich zadržao nadu, Chelsea otpada iz borbe za naslov

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Poraz i ispadanje u Ligi prvaka od madridskog Atletica pogubno su djelovali na Chelsea koji je odigrao lošu utakmicu 37. kola Premiershipa i s Norwichom na Stamford Bridgeu remizirao bez pogodaka.

Iako je Norwich u posljednjih pet utakmica poražen i samo u jednom od tih pet susreta uspio je postići pogodak, Chelsea ga nije uspio savladati. Norwich je ponovno ostao bez pogotka, međutim uzeo je bod remiziravši 0-0.

Ovim remijem Chelsea se praktički i definitivno oprostio od naslova prvaka Engleske jer Manchester City i Liverpool trebaju samo jednu pobjedu u posljednja dva susreta da i matematički izbace Chelsea iz svih kombinacija. Sudeći po rasporedu, to je vrlo izvjesno.

U utakmici protiv Norwicha ekipa Josea Mourinha je imala inicijativu i znatno više udaraca prema golu, međutim samo četiri su išla u okvir gola.

Najbliže pogotku domaćin je bio u dva navrata kada je pogađao okvir gola. U 32. minuti Schürrleu se ispriječila stativa, a prečka je zaustavila Davida Luiza na samom početku drugog poluvremena.

Ovim bodom Norwich je zadržao nadu u ostanak u Premiershipu za što će mu trebati pobjeda u posljednjem kolu protiv Arsenala i pomoć WBA i Swanseaja u susretima protiv Sunderlanda.

Premierliga, 37. kolo:

Arsenal - West Bromwich Albion 1-0 (Giroud 14) Chelsea - Norwich City 0-0