Nogomet
0

Premierliga: Manchester Unitedu samo bod protiv "fenjeraša"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Manchester Uniteda odigrali su tek 2-2 protiv posljednjeplasiranog Fulhama na Old Traffordu u sklopu 25. premierligaškog kola i tako produbili svoju krizu.

Gubili su "crveni vragovi" 0-1 na Old Traffordu sve do 79. minute. Potom su s dva gola u dvije minute u završnici preokrenuli, poveli s 2-1 i činilo se da su na pragu 13. ovosezonske pobjede. Ali drugačije je mislio Darren Bent koji je Fulhamu donio bod golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Vodio je Fulham već od 19. minute kada je Steve Sidwell na asistenciju Lewisa Holtbyja donio vodstvo "cottagersima". Nakon primljenog gola United je počeo posjedati gol Fulhama, ali odbrana gostujućih držala je sve do završnice, kada su pokleknuli dva puta u razmaku od svega 80 sekundi.

Robin van Persie donio je izjednačenje svojoj ekipi iz neposredne blizine nakon asistencije Juana Mate, dok je Michael Carrick pogodio za 2-1 udarcem malo izvan ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu očešala jednog Fulhamovog igrača.

I kada se činilo da će United doći do tri boda u završnici se ukazao Bent koji je glavom pospremio jedan odbijanac. Naime, David de Gea je odbranio, ali ne i ukrotio jedan snažan udarac iskosa s lijeve strane, što je iskoristio napadač Fulhama.

Prethodno ovom susretu Fulham je nanizao četiri uzastopna ligaška poraza.

Premierliga, 25. kolo:

Manchester United - Fulham 2-2 (Van Persie 79, Carrick 80 / Sidwell 19, Bent 90+4) Tottenham - Everton 1-0 (Adebayor 65)

Tabela: 1. Chelsea 56, 2. Arsenal 55, 3. Manchester City 54, 4. Liverpool 50, 5. Tottenham 47, 6. Everton 46, 7. Manchester United 40...20. Fulham 20