Nastavak drame
10

Predsjednik Hoffenheima nazvao navijače Bayerna "idiotima", a vrijeđaju ga širom Njemačke

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vlasnik Hoffeheima Dietmar Hopp odgovorio je navijačima Bayerna, ali i drugim nogometnim zaljubljenicima koji su protiv njega, rekavši da ne razumije zbog čega su oni neprijateljski nastrojeni prema njemu.
Podsjećamo, navijači Bayerna prekinuli su meč protiv Hoffenheima nakon što su podigli parolu na tribini za gostujuće navijače kojom su direktno vrijeđali vlasnika protivničkog kluba.

Bayern je u tom meču imao prednost od 6:0, a kako su igrači i trener ovog kluba bili protiv postupka svojih navijača i pokušali su odmah ukloniti taj transperent, posljednjih deset minuta nije se igralo i nogometaši Hoffenheima i Bayerna su se međusobno dodavalo. Nakon meča, oglasio se i vlasnik Hoffeheima Dietmar Hopp.

"Zašto da ne dolazim na moj stadion. Oni koji rade loše stvari ne bi trebali dolaziti na stadion i biti tamo, a ne ja. Bilo bi mi lakše da razumijem šta ti idioti žele od mene i zašto su neprijateljski nastrojeni prema meni. Kada bi razgovarao s njima, ne bih znao šta da im kažem jer oni žive u nekom drugom svijetu", istako je Hopp.

U međuvremenu, navijači Union Berlina također su podigli parolu protiv vlasnika Hoffenheima te su tako podrži postupak navijača Bayerna, nakon čega je meč između Union Berlina i Wolfsbruga prekinut.

"Uživate u koristi Hoppa nakon što ste 2017. godine ukinuli kolektivne kazne. Dva koraka nazad, od****te", poručili su navijači Union Berlina.

Ranije su vlasnika Hoffenheima vrijeđali navijači Borussije Dortmund.