Bayernov menadžer
35

Salihamidžić nakon skandala: Sramota me, ti navijači su neprijatelji nogometa

N. K.
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Hasan Salihamidžić (Foto: EPA-EFE)
Bayernov sportski menadžer Hasan Salihamidžić oštro je osudio ponašanje dijela navijača minhenskog kluba na jučerašnjoj utakmici 24. kola Bundeslige kada su vrijeđali pokrovitelja domaćeg Hoffenheima Dietmara Hoppa.
Osim uvredljivih parola koje su pojavile na tribinama, utakmicu je obilježila i solidarnost igrača obje ekipe u znak protesta te zagrljaj čelnika u cilju iskazivanja podrške.

"Dvije pobjede i 120. rođendan Bayerna. Mogla je to biti savršena sedmica. Dakle, ovo je bio tužan dan. Sramota. Mržnja i netrpeljivost nemaju mjesto u društvu i nogometu. Bundesliga ne smije izgubiti jasno pozicioniranje, a Bayern je sad bio jasan, što se moglo i vidjeti. Svi mi u nogometu se moramo pozabaviti tim problemom bez kompromisa. Mi u Bayernu ćemo analizirati situaciju i onda reagovati. Također je vrlo važno pokazati da mora živjeti tolerancija. Ako ne možete prihvatiti takva pravila, onda nemate mjesto u Bayernu", napisao je Salihamidžić na Twitteru, dok je u izjavama za medije dodao kako ga je sramota tih navijača za koje kaže da su neprijatelji nogometa i da Bayern ne želi imati ništa s njima.

Inače, utakmice je završena velikom pobjedom Bayerna od 6:0, ali je sudija zbog spornih dešavanja prekinuo meč, koji je kasnije nastavljen uz međusobno dodavanje igrača obje ekipe do posljednjeg sudijskog zvižduka.