Poruka plavim s Grbavice
0

Predrag Šimić: Vidimo se u grupama Evropske lige

Sarajevo-x.com
Šimić (lijevo) sa bivšim saigračima
Šimić (lijevo) sa bivšim saigračima
Nekadašnji prvotimac Vrbanjuše i Željezničara, a sada vedeta Splita, Predrag Šimić, poručio je navijačima Željezničara da će se ova tima sresti u grupnoj fazi Evropske lige.

Predrag Šimić bio je i ostao jedan od najomiljenijih igrača Željezničara u poslijeratnom periodu. Popularni Šime je borbenošću ali i fudbalskim talentom, iz dana u dan osvajao srca navijača kojima je bio ljubimac od samog dolaska u klub. Danas kao standardni prvotimac Splita, Šimić proživljava novu mladost. Ekipi ide dobro a i on je zadovoljan.Samo za fkzeljeznicar.com, govorio je o Splitu, Želji, Evropskoj ligi, narednoj sezoni...

"Ide nam dobro, ide onako kako smo se pripremali i zamišljali. Ovo nam je nagrada za dobre igre tokom cijele prošle sezone. S jedne strane nam je drago što smo izvukli ekipu poput Fulhama, dok s druge, pomalo i žalimo što nismo dobili nekog lakšeg protivnika kojeg smo mogli izbaciti i proći dalje. Ali šta je tu je, sad se treba dobro pripremiti, odigrati utakmice i pružiti pristojan otpor pa neka pobjedi bolji", govori Šimić za fkzeljeznicar.com.

"Želju pratim konstantno i jako mi je drago što se pozitivne stvari dešavaju ne samo u našem klubu već u bh. fudbalu općenito. Nisam ni sumnjao da će Željo odraditi dvije dobre partije i proći dalje preko neugodnog protivnika. Sad ga čeka stepenica više, ali kao i za Fulham, opet kažem - dok ima nade, treba igrati i boriti se. Ekipa je iskusnija, iza sebe ima jake utakmice protiv Hapoela i Sheriffa tako da mislim da će se znati pametno i zrelo postaviti te uz pomoć punog stadiona napraviti dobru rezultatsku podlogu za revanš i prolazak dalje. Iskreno se tome nadam, vjerujem i navijam'', završio je razgovor za zvanični portal fudbalskog kluba Željezničar Predrag Šimić koji je, u svom stilu, izrazio nadu da će se njegovi Split i Željezničar sastati u grupnoj fazi Evropske lige.