Ronaldo
0

"Povlačim se iz nogometa 2010."

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veliki brazilski nogometaš Ronaldo (33) senzacionalno je otkrio za brazilsku televizijsku mrežu Estadao kako ima namjeru sljedeće godine okončati svoju sjajnu karijeru.

Aktualni napadač Corinthiansa kaže kako su glavni razlog takvog razmišljanja ozljede koje su uzele danka.

  • Toliko lijepih stvari trenutno mi se događaju, ali moja je namjera završiti s nogometom 2010. godine. Međutim , ne bih želio izgubiti svu naklonost i privrženost brazilskih navijača koju uživam otkako sam se vratio u Brazil (od decembra 2008.). Jako je to teška odluka za mene, ali tijelo mi kaže da tako trebam napraviti. Iza mene su godine patnje, ozljeda, treninga i fizioterapija, nevjerojatne priče. Ali sada mi treba malo mira – rekao je Ronaldo, najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava s 15 postignutih golova, koji se nakon više od godine dana pauze zbog teške ozljede lijevog koljena (u dresu Milana) vratio nogometu u ožujku ove godine.

Ronaldo je po povratku u Brazil za Corinthians zabio čak 22 gola u 35 odigranih utakmica, što je nagnalo brazilsku javnost da zatraži od izbornika Carlosa Dunge povratak sjajnog napadača u reprezentaciju.

  • Sada bih samo želio još s Brazilom osvojiti naslov svjetskih prvaka – dodao je Ronaldo, koji već ima dva naslova svjetskog prvaka iz 1994. (u SAD-u, bio član brazilske reprezentacije, ali nije zaigrao, op.a.), i 2002. godine.

Ronaldo spada među najveće nogometaše svih vremena, a sjajnu karijeru započeo je 1993. u Cruzeiru. Nakon dvije sjajne sezone u PSG-u (1994.-1996.) branio je boje najvećih svjetskih klubova, Barcelone, Intera, Real Madrida i Milana. Uz Zinedinea Zidanea Ronaldo je jedini kojem je uspjelo osvojiti FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša godine u tri navrata (1996, 1997. i 2002.).