Nogomet
0

Ronaldo ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu

Totalsport
Posjetitelji internetskog portala Goal.com izabrali su brazilskog napadača Ronalda za najboljeg nogometaša u prošloj deceniji.

U proteklih deset godina nekadašnji napadač Barcelone igrao je za dvije najjače milanske nogometne ekipe, Inter i Milan, te je branio boje Real Madrida. Trenutni napadač Corinthiansa sakupio je 43.63 posto glasova u anketi ispred saigrača iz "kraljevskog kluba", a danas penzionisanih francuskog genijalca Zinedinea Zidanea s 36 posto.

"Priznanje je to napornog rada tokom proteklih deset godina", veli 33-godišnji napadač kojeg je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u tri navrata proglašavala najboljim na svijetu (1996., 1997., 2002.).

"Želim nastaviti s dobrim igrama za Corinthians, postići što je moguće više golova, pobijediti u što je moguće više utakmica, a možda i osvojiti naslov. Ne mislim igrati sljedećih deset godina, a nakon karijere ću više vremena posvetiti svojoj djeci."

"Što se igranja za brazilsku reprezentaciju tiče, o tome sada ne razmišljam. Nikada nisam tražio mjesto u njoj, već me je moja igra učinila njenim dijelom", završio je Ronaldo, kojem bi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici bio peti Mundial u karijeri.