Najviše pretrčao
101

Potpuna dominacija Miralema Pjanića na sredini terena protiv Juventusa

K. H.
Miralem Pjanić u meču protiv Juventusa (Foto: Barcelona/Twitter)
Miralem Pjanić u meču protiv Juventusa (Foto: Barcelona/Twitter)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je odličnu utakmicu za svoju Barcelonu u pobjedi protiv Juventusa u susretu 2. kola grupne faze Lige prvaka, a on je ujedno bio i igrač koji je pretrčao najviše kilometara na terenu.
Pjanić je u prvom poluvremenu s De Jongom, a u drugom s Busquetsom držao veznu liniju Barcelone, često je bio taj koji prenosi loptu iz odbrane u napad, a bio je pokretan i u fazi odbrane i nekoliko puta je popunjavao rupe u odbrani španskog tima i vraćao posjed u noge gostujućih igrača.

Koliko je bio aktivan i koliko se kretao po terenu najbolji je pokazatelj UEFA-ina zvanična statistika nakon meča o pretrčanim kilometrima, a ona govori da je Pjanić na terenu za 90 minuta pretrčao 12,32 kilometra, čak 0,72 km više od Alvara Morate koij je na drugom mjestu sa 11,60 pretrčanih kilometara.

Foto: Miralem Pjanić ubjedljivo najviše pretrčao kilometara od svih igrača na terenu
Foto: Miralem Pjanić ubjedljivo najviše pretrčao kilometara od svih igrača na terenu

Na trećem mjestu je još jedan igrač Juventusa - Federico Chiesa sa 11,43 pretrčana kilometra, De Jong je drugi u Barceloni sa 11,38 pretrčanih kilometara, a u vrhu su još Dybala (11,24 km), Rodrigo Bentancur (11,17 km), Jordi Alba (11,16 km) i Pedri Gonzalez sa pretrčanih 11,01 kilometara.

Ova statistika samo je još jedan pokazatelj da je Pjanić zaista odigrao odličnu utakmicu protiv Juventusa, na kraju je uspio i izboriti drugi žuti, odnosno crveni karton za Demirala, a meč protiv Juventusa možda bi mu mogao biti i prekretnica u Barceloni i susret nakon kojeg se može nadati puno većoj minutaži.

Podsjećamo, golove za Barcelonu postigli su Dembele i Messi u finišu meča s bijele tačke, a ovo je za Blaugranu druga pobjeda u Ligi prvaka ove godine.