Euro 2012
4

FOTO / "Potop" grčke reprezentacije, Njemačka ide u polufinale

Klix.ba
(Foto: AFP)
Reprezentacija Njemačke je večeras u fantastičnoj utakmici četvrtfinala Eura 2012 razultatom 4:2 "potopila" Grke i tako osigurala plasman u polufinale ovog takmičenja.

Iako se na početku činilo da će utakmica biti relativno mirna, uprkos prilikama za postizanje pogotka koje su imale i jedna i druga reprezentacija u prvim minutama susreta, u drugom poluvremenu se ipak sve promijenilo. Nakon odmora Nijemci su bili raspoloženi, a golman grčke reprezantacije je ostao nemoćan.

U prvom poluvremenu vidjeli smo samo jedan gol, i to onaj kojeg je u 39. minuti u mrežu reprezentacije Grčke pospremio Lahm. Bayernov nogometaš je povukao loptu s lijeve strane, a onda ispred šesnaesterca potegao desnicom. Lopta je Sifakisu završila iza leđa.

Nakon pauze pogodak za grčku reprezentaciju postigao je Samara u 55. minuti. Već u 61. Njemačka je ponovo povela preko Khedire. Khedira je s 11 metara isprve opalio po lopti i zakucao je pod prečku Sifakisovog gola.

Samo sedam minuta kasnije Njemačka je povećala prednost na 3:1, a strijelac glavom je bio Klose. U listu stijelaca se upisao i Reus u 74. minuti. Činilo se kako će se sve završiti na rezultatu 4:1 za Njemačku, međutim Grci su uspjeli postići još jedan gol.

Gol razliku, i to sa bijele tačke, nakon što je Baoteng igrao rukom, uspio je smanjiti Salpingidis. Konačan rezultat susreta je bio 4:2.