Nogomet
8

Posljednja šansa za Englesku i Urugvaj, Kolumbija i Obala Slonovače igraju za prolaz

Piše: Am. Dž.
Foto: AFP
Foto: AFP
Tri utakmice 2. kola na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu biće odigrane večeras. U grupi D sastaju se Engleska i Urugvaj, a u okviru grupe C Kolumbija će igrati protiv Obale Slonovače, te Japan protiv Grčke.

Grupa D

Reprezentacije Engleske i Urugvaja će odigrati ključnu utakmicu kada je riječ o plasmanu u osminu finala Svjetskog prvenstva. Obje reprezentacije su izgubile u prvim mečevima na SP-u, a ekipa koja bude poražena u ovoj utakmici neće imati šanse za prolazak u osminu finala.

"Nadam se da će Luis Suarez biti spreman, želimo da se nadmećemo sa najboljim timom Urugvaja i da pokažemo da možemo. Ne postoji nikakav strah, svi smo uzbuđeni", rekao je Daniel Sturridge, napadač Engleske i saigrač Suareza u Liverpulu.

Tabela:

Kostarika 3 Italija 3 Engleska 0 Urugvaj 0

Grupa C

Kada je riječ o grupi C, Kolumbija i Obala Slonovače ulaze u utakmice 2. kola sa tri boda prednosti u odnosu na rivale. Upravo će ove dvije ekipe igrati večeras u 18 sati, a pobjednik će osigurati prolaz u drugi krug.

Dvije ekipe koje su u 1. kolu ostale bez bodova, Japan i Grčka, imaju imperativ pobjede u međusobnom susretu. Ekipa koja bude poražena, pakovat će kofere.

Tabela:

Kolumbija 3 Obala Slonovače 3

Japan 0 Grčka 0

Raspored večerašnjih utakmica na SP:

Grupa D: Engleska - Urugvaj 21:00 Grupa C: Kolumbija - Obala Slonovače 18:00, Japan - Grčka 00:00