Wayne Rooney
0

"Posebno me veseli što smo nadmašili Liverpool"

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
"Činjenica da smo osvajanjem 19. naslova prvaka Engleske nadmašili ekipu Liverpoola, koja ih ima 18, mene posebno veseli. Ja sam ipak navijač Evertona", izjavio je napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Upravo je Rooney bio strijelac iz 11-erca u 73. minuti, na gostovanju kod Blackburna u pretposljednjem, 37. kolu Premiershipa. Rooney je svojim golom postavio konačnih 1-1, a njegovoj ekipi je i jedan bod bio dovoljan za matematičku potvrdu naslova.

"Sudiji je trebalo dugo vremena da dosudi penal. Morao sam se sabrati i umiriti. Znao sam kako treba izvesti penal. Vježbao sam cijele sedmice izvođenje kaznenih udaraca. Srećom, bio sam uspješan", rekao je Rooney, a potom se osvrnuo i na osvajanje Premiershipa.

"Velik je ovo osjećaj za cijelu ekipu, navijače i cijeli klub. Kada osvojite prvenstvo uvijek ste jako sretni. No, kada znate da je ovo 19. naslov, kojim ste postali najuspješnija ekipa u Engleskoj, onda je osjećaj još ljepši. Naravno, mene kao Evertonovog bivšeg igrača i navijača posebno raduje da sada imamo više naslova od Liverpoola", rekao je Rooney.