Ryan Giggs
0

"Osjećaj je poseban, kao i uvijek"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Remijem na gostovanju kod Blackburna (1-1) u 37. kolu Premiershipa Manchester United osigurao je rekordni 19. naslov engleskog nogometnog prvaka kolo prije kraja sezone. Na taj je način klub s Old Trafforda prestigao Liverpool koji je ostao na 18 trofeja.

U osvajanju 12 od 19 naslova od 1993. godine sudjelovao je neuništivi 37-godišnji Velšanin Ryan Giggs, rekorder prema broju nastupa za "crvene vragove".

"Prije dvadeset godina nismo bili nigdje ni blizu Liverpoolu. Veliko je to priznanje za klub, za menadžera i igrače i dobar je osjećaj biti ispred naših najvećih rivala", izjavio je Giggs nakon osvojenog naslova.

"Teška je to liga za osvojiti i osjećaj je poseban kao i uvijek. Imali smo želju, strast i užitak je igrati u ovoj ekipi koja želi osvajati trofeje".

Manchester United je ove sezone premierligaški naslov osigurao fantastičnim igrama kod kuće, budući je slavio u 17 od 18 utakmica na Old Traffordu, a jedina ekipa koju nije uspio pobijediti pred svojim navijačima bio je West Bromwich Albion (2-2).

Na kraju se Giggs ironično osvrnuo na medijske prognoze uoči sezone koje United nisu svrstavale u prvi krug favorita za naslov.

"Osvojili smo naslov prvaka i igramo finale Lige prvaka. Onda i nismo tako loši, zar ne?"