Alex Ferguson
0

"Sigurno ćemo osvojiti taj jedan bod"

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
Poznavajući svoje igrače, sigurno će osvojiti taj jedan bod, nema sumnje u to", izjavio je Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, nakon pobjede protiv Chelseaja kojom su njegovi nogometaši došli korak do naslova engleskog prvaka.

"Crveni vragovi" su slavili na svome Old Traffordu s 2-1 u dvoboju 36. kola, a put do pobjede su si otvorili već nakon 36 sekundi kad je zabio Javier Hernandez. Nemanja Vidić je u prvom poluvremenu povećao na 2-0, a da završnica ipak bude neizvjesna pobrinuo se Frank Lampard pogotkom u 68. minuti.

"Stalno to radimo, hodamo po žici. A mogli smo zabiti šest golova u drugom poluvremenu. Imali smo puno prilika,ali očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo tešku utakmicu. No, igrali smo briljantno, a početak je bio sjajan. Pomogli su nam i navijači, posebno u zadnjih 10-15 minuta, bili su fantastični", dodao je Ferguson čija je ekipa stigla korak do svog 19. naslova u historiji.

Ukoliko napravi i taj završni korak, odvojit će se na vrhu od Liverpoola koji je osvojio 18 engleskih naslova.

"Čudesno je osvojiti 19 naslova i biti najbolji u engleskoj historiji po tom kriteriju. Onog trenutka kad smo osvojili naslov 1993., vrata su nam se otvorila i došli smo do nevjerojatnog pothvata".

Prije te 1993. United je čekao naslov 26 godina, ali pod Fergusonovim vodstvom je 11 puta podizao trofej, a učinit će to i 12. put ako u iduća dva kola, protiv Blackburna ili Blackpoola, osvoji samo jedan bod ili ako Chelsea kiksa u jednoj od preostalih utakmica.

"Ići ćemo već u Blackburn po bod. Znamo da se bori za ostanak, kao i Blackpool, tako da ih moramo 100 posto respektirati. Susjedi su nam i ne želim im ispadanje, ali moramo obaviti posao", zaključio je škotski stručnjak.